ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012


ΥΛΙΚΑ:
200 gr βούτυρο
100 gr ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
200 gr φιστίκια Αιγίνης.Το καθαρίζουμε και τα αλέθουμε
100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr σιμιγδάλι ψιλό
1&1/2 κουταλιά  μπέικιν  πάουντερ
1&1/2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 gr ζάχαρη
300 gr νερό
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
2 φέτες πορτοκαλιού με τη φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα και να αφρατέψει.Αφού γίνει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά και την βανίλια.Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεσμένο φιστίκι,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,το μπέικιν,το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα του φιστικιού μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο ταψάκι που έχουμε αλείψει με βούτυρο και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα.Όση ώρα ψήνετε το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά την ζάχαρη,το νερό,τις σταγόνες λεμονιού και τις φέτες πορτοκαλιού.Μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις βγει το γλυκό ζεστό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι.Ύστερα αφήνουμε το γλυκό 3 ώρες περίπου να μείνει για να ρουφήξει το σιρόπι και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.