ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

:


ΥΛΙΚΑ:
1&1/2 kg  μελιτζάνες
1 kg μοσχαράκι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι φαγητού
λάδι για τηγάνι
2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν.Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε το κρέας.Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας να το τσιγαρίσουμε μέχρι να ροδίσει απο όλες τις πλευρές.Ύστερα ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για λίγο.Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα,το μαιντανο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι  καιτο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι που να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά(εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι).Όσο βράζει το κρέας ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.Αφού τηγανιστούν τις βάζουμε στο τρυπιτό για να στραγγίσουν απο το λάδι.Όταν είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμα και να μεινει με το λαδάκι του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.