ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012





ΥΛΙΚΑ:
6 μήλα
1/2 βούτυρο μαργαρίνη(κόβετε σε κομματάκια)
5 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
1 κ.γ γαρύφαλλο
1&1/2 κ.γ κανέλα
2 κ.σ σταφύδα
1 κ.σ κόντιτα
5 κ.σ λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους απο κάθε μήλο με το ειδικό εργαλείο χώρις  να τρυπήσετε το μήλο απο κάτω.Κόβετε μια ροδέλα 2 εκατοστά περίπου απο πάνω.Ρίχνετε στο άνοιγμα κάθε μήλου τα κομματάκια βούτυρο μαργαρίνη.
2.Αναμιγνύετε 3 κ.σ απο την ζάχαρη,την καρυδόψυχα,την κανέλα,το γαρύφαλλο,τις σταφύδες και τα κόντιτα.Βράζετε το μέιγμα με 3 κ.σ λικέρ,ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό τα μήλα.
3.Τοποθετείτε τα μήλα σε ταψάκι.Αναμιγνύετε ένα φλυτζάνι νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο λικέρ και περιχύνετε με το μείγμα τα μήλα.Τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Όσο ψήνονται τα περιχύνετε με το σιρόπι τους.Σερβίρετε τα μήλα χλιαρά με το σιρόπι τους και τα συνοδεύετε αν θέλετε με κρέμα σαντιγύ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.