ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΑ:
1 λάχανο μεγάλο
750 γρ. κιμά
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
1 λεμόνι
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ αλεύρι
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βράζουμε νερό και ρίχνουμε ολόκληρο το λάχανο αφού πρώτα έχουμε βγάλει το χοντρό κοτσάνι.Έτσι ζεματίζουμε τα φύλλα σιγά σιγά χωρίς να τα βράσουμε πολύ,ίσα ίσα να μαλακώσουν μέχρι την καρδιά.Στη συνέχεια τα αφήνουμε  να κρυώσουν και να ετοιμάσουμε τη γέμιση.Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ  βούτυρο και λίγο λάδι.Μόλις κάψουν ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.Μετά βάζουμε τον κιμά και τον γυρνάμε μέχρι να μην έχει καθόλου μεγάλα κομμάτια και να έχει πάρει ένα χρώμα καφέ.Έπειτα ρίχνουμε τον μαϊντανό,το αλάτι,το πιπέρι και το ρύζι αφού το έχουμε πλένει.Τα γυρνάμε για λίγο όλα μαζί και κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά.Κατόπιν σε μία κατσαρόλα στρώνουμε λίγα φύλλα από το λάχανο και τα υπόλοιπα τα κόβουμε στη μέση.Αρχίζουμε να τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες.Κάθε φορά που κάνουμε ένα το βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει τα φύλλα.Τους βάζουμε κυκλικά από έξω προς τα μέσα  μέχρι να μην μείνει καθόλου κενό.Επαναλαμβάνουμε από πάνω μέχρι να τελειώσουμε το τύλιγμα.Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι και 3-4 ποτήρια νερό,τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Μόλις βράσει το φαγητό μας στραγγίζουμε το ζωμό σε ένα μπολ.Εάν είναι λίγος ο ζωμός προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος.Στη συνέχεια αυγοκόβουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 γεμάτες κ.σ βούτυρο και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε 3 κ.σ πολύ γεμάτες αλεύρι και το τσιγαρίζουμε.Μετά ρίχνουμε τον αυγοκομμένο ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα.Βάζουμε τα ντολμαδάκια στο πιάτο και τα περιχύνουμε με την κρέμα.
ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.