ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΑ:1&1/2 μπισκότα πτι-μπερ
1 kg σαντιγί
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
3 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
2 κούπες του τσαγιού γάλα
4 κροκάδια
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Αρχικά στο μίξερ μας χτυπάμε την σαντιγί.Κατά την διάρκεια αυτή εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε την σαντιγί μας λίγο πιο γλυκιά.Αφού γίνει η σαντιγί μας την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και ξεκινάμε να κάνουμε την κρέμα μας.Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε το κορν φλάουρ,τη ζάχαρη και το αλεύρι.Στη συνέχεια θα χτυπήσουμε το 1/4 της κούπας με τα αυγά και θα τα ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα.Σε ένα μπρίκι βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και αφού βράσει το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει ένα μείγμα.Έπειτα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε έως ότου πήξει.Κατά την διάρκεια αυτή ανακατεύουμε κιόλας για να μην μας σβολιάσει η κρέμα μας.Λίγο πριν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και την βάζουμε ξανά στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πήξει η κρέμα καλά.Αφού ετοιμάσαμε και την κρέμα μας βάζουμε σε ένα ταψάκι μια στρώσει μπισκότα και από πάνω την κρέμα.Μετά βάζουμε ξανά μια στρώσει μπισκότα και από πάνω σαντιγί.Σε περίπτωση που μας έχει περισσέψει σαντιγί βάζουμε άλλη μια στρώσει μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.