ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΑ:1 kg χοιρινό κατά προτίμηση λαιμό  ή πανσέτα σε κομμάτια
1,5- 2 kg λάχανο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομματάκια ή κονκασέ ντοματάκια
1 ποτήρι άσπρο κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
πιπέρι
αλάτι
λίγο μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.Ρίχνουμε το βούτυρο και τ λάδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μισά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας μέχρι να μαραθούν.Μετά σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα,το ξύδι,την ζάχαρη,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι,το πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει.Όσο βράζει το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και το υπόλοιπο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.Έπειτα ρίχνουμε και το λάχανο και το γυρνάμε πολλές φορές μέχρι να μαραθεί καλά.Μόλις βράσει σχεδόν το κρέας ρίχνουμε και το λάχανο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά μαζί με το λάχανο.Εάν χρειαστεί νερό προσθέτουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.