ΜΗΛΑ ΜΠΕΝΙΕ

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΑ:
1 kg μήλα σε λωρίδες 
1 αυγό
4 κ.σ αλεύρι
1/2 ποτήρι μπύρα
1/2 ποτήρι κονιάκ
φρέσκο βούτυρο για το τηγάνισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό,προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά.Αφού χτυπηθούν ρίχνουμε λίγη λίγη την μπύρα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πετύχουμε μία πηκτή κρέμα έτσι ώστε να κρατιέται καλά πάνω στην φέτα του μήλου που θα το έχουμε βουτήξει μέσα σε αυτήν.Στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.Βάζουμε το τηγάνι με το βούτυρο στην φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο και κάψει βουτάμε μια μια τις ροδέλες του μήλου μέσα στην κρέμα και μετά μέσα στο τηγάνι για 3 λεπτά.Έπειτα βγάζουμε τα μήλα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα έτσι που να στραγγίσουν καλά.Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.