ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012


ΥΛΙΚΑ:

1,5 kg πατάτες
1,5 kg μελιτζάνες
1 kg κιμά
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 kg ντομάτες ψιλοκομμένες ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο
1 κ.σ. ζαχαρη
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
λάδι για τηγάνι
 

ΥΛΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
 
6 κουταλιές κοφτές βούτυρο
7-8 κουταλιές αλεύρι
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

Το γάλα να είναι ζεστό.Βάζουμε το βούτυρο  σε μία κατσαρόλα να λιώσει.Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι που να διαλυθεί καλά.Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει.Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.Προσθέτουμε τα δύο αυγά και ανακατεύουμε.Όσο στρώνουμε το ταψί για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα σε τακτά χρονικά διαστήματα την ανακατεύουμε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ:

Κόβουμε της μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για μία ώρα περίπου.Το ίδιο κόβουμε και τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με νερό και τις στραγγίζουμε καλά.Κατόπιν τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και προσθέτουμε στη συνέχεια τις ντομάτες,αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη και μαϊντανό.Ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.Αφήνουμε να κρυώσει ο κιμάς.Μόλις κρυώσει ρίχνουμε ένα αυγό χτυπημένο και  το τυρί και ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες καλύπτοντας η μία την άλλη στην άκρη.Μόλις τις στρώσουμε απλώνουμε τον μισό κιμά.Με τον ίδιο τρόπο στρώνουμε τις μελιτζάνες με τη διαφορά μόλις τελειώσει το στρώσιμο πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά.Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά με τον ίδιο τρόπο.Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε την μπεσαμελ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.