ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012


ΥΛΙΚΑ:
1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ ζάχαρη
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος του κιλού
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
6 κ.σ τρούφα σοκολάτας
6 κ.σ καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού(την λιώνουμε)

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη ζάχαρη και μόλις πήξει την βάζουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε την ζάχαρη,το κακάο και μόλις διαλυθούν το κατεβάζουμε από την φωτιά.Αφού κρυώσει αρχίζουμε να βουτάμε τα μπισκότα για λίγο(να μην μαλακώσουν) και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.Από πάνω ρίχνουμε λίγη από την λιωμένη πραλίνα πασπαλίζουμε με την τρούφα και στη συνέχεια στρώνουμε λίγο από την σαντιγί.Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα υπόλοιπα υλικά.Τελειώνοντας αφού έχουμε καλύψει την τούρτα με την σαντιγί πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο,τα φουντούκια και την τρούφα.Την βάζουμε για ένα 24ωρο στο ψυγείο.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.