ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
1&1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ αλάτι
7 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
2 κ.σ παγωμένο νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1&1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη  σκούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ κανέλα
1 κ.σ αλεύρι
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
2&1/3 φλυτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα κομμένη 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το αλάτι και το βούτυρο ώσπου να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλο.Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε την ζύμη ώσπου να γίνει ομοιογενείς.Στη συνέχεια την κάνουμε μία μπάλα,την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την βάζουμε τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο να κρυώσει μία ώρα περίπου.Αφού κρυώσει την ανοίγουμε σε φύλλο και την στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες και την βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα.Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε ώσπου το σιρόπι να πάρει το χρώμα τις καραμέλας και να μείνει 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού περίπου.Έπειτα αναμειγνύουμε το σιρόπι με το βούτυρο,την κανέλα,το αλεύρι,τα αυγά,το ξύσμα,το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι.Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.Μετά ρίχνουμε την γέμιση στην τάρτα και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα ακόμα μισή ώρα.Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε την σερβίρουμε με σαντιγί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.