Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012






ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ:

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
1&1/2 kg μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1&1/2 κ.γ κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
1 κρόκο αυγού
1 βούτυρο μαργαρίνη 250 gr
1 κούπα ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 κούπες αλεύρι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μήλα.Αφού τα καθαρίσουμε τα τρίβουμε στον τρίφτη.Μέσα στη λεκάνη που έχουμε τρίψει τα μήλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και καρύδι μέσα στη γέμιση.Αφου έχουμε τελειώσει με την γέμιση ξεκινάμε να κάνουμε τη ζύμη.Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο,το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και σιγά σιγά και το αλεύρι.Τα ζυμ.ωνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.Αφού είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε την μίση και μέσα σε ενα ταψάκι την τρίβουμε για να γίνει μια στρώση.Κατόπιν ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση και απο πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Αφου ψηθεί εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.