ΝΟΥΑ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012



ΥΛΙΚΑ:
1-1 1/2 kg νουά
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
1-2 καρότα
σέλινο
μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος(στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό)
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σωτάρετε καλά το κρέας ώσπου να ροδίσει απο όλες τις πλευρές.Προσθέτετε το αλάτι,το πιπέρι,τα καρότα,το σέλινο,το μαιντανό,το ζωμό κρέατος και το χυμό λεμονιού.Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά(στην κατσαρόλα 2 ώρες).Αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά και το κόβεται σε λεπτές φέτες.Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και περνάτε τη σάλτσα του απο το τρυπητό.Με μια κουταλιά αλεύρι δένετε τη σάλτσα του και περιχύνετε το νουά.Γαρνίρετε με διάφορα λαχανικά,η πουρέ,η ρύζι,η πατάτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.