ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
1 μπεϊκιν πάουντερ
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
3 κ.γ ζάχαρη
3 κ.γ γάλα
1 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε ολα μαζί.Αφού βουτυρώσουμε το ταψί και το αλευρώσουμε ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 1 ώρα περίπου μέχρι να κοκκινίσει.Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα μας ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει.Μόλις βγεί η καρυδόπιτα την σιροπιάζουμε.Στη συνέχεια αφού κρυώσει το γλυκό μας ετοιμάζουμε την σοκολάτα και την στρώνουμε επάνω στην καρυδόπιτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.