ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012


ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ:
1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πλάκα βούτυρο μαργαρίνη
2 αυγά
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό
ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 kg σπανάκι
5 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνιθο
2 πράσα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
300 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ:
Βράζουμε ελάχιστα το σπανάκι και το στραγγίζουμε.Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνιθο.Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι και τα σοτάρουμε.Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τη φέτα,τον άνιθο,τα αυγά,αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,τα αυγά,το ξύδι,το σπορέλαιο,το αλάτι.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό.Αφού ζυμώσουμε το κάνουμε μία μπάλα και το χτυπάμε στον πάγκο 10 φορές για να αφρατέψει.Το κάνουμε ένα χοντρό μπαστούνι και το κόβουμε στη μέση.Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο(τετράγωνο).Παίρνουμε το 1/3 της μαργαρίνης και αλείφουμε λίγο από αυτό στο φύλλο.Διπλώνουμε και από τις 4 μεριές.Επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα άλλη μία φορά,ξαναβουτυρώνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη ελάχιστα.Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και το άλλο.Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο,το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τη σύβραση.Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.Κόβουμε σε τετράγωνα.Σε κάθε τετράγωνο βάζουμε λίγο από το βούτυρο που έχει περισσέψει και ραντίζουμε με νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.